Home > Press/Novosti > Kućni sajam profine BH i partneri Kućni sajam profine BH i partneri - Aktuelno u prozorskoj tehnici

 

Prateći događanja na najvećem svjetskom sajmu prozorske tehnike Fensterbau Frontale u Nürnbergu, a koji se održava svake dvije godine, profine BH sa partnerima na svom već drugom "kućnom sajmu" opetovano nastoji da upozna BH profesionalce iz ove i srodnih branši sa najnovijim dostignućima na polju prozorske tehnike i da im prenese najnovije tendencije sa sajma u Nürnbergu.
Tako i ove godine, od 10.06. do 11.06. profine BH sa partnerima je organizovao kućni sajam, ovaj put u samom krugu firme u Živinicama.

Posjetiocima je osim predstavljanja najnovih prozorskih sistema iz brandova Trocal, Kömmerling i Kbe, te programa partnera, u dva dana bio ponuđen i stručni seminar "Aktuelno u prozorskoj tehnici" . Prvi dan seminara otvoren je sa aktulenim temama: "Opis pozicija otvora u arhitekturi " - Adnan Đug d.i.a. ispred profine BH, a slijedile su "Uloga stakla u energetskom prozoru" - Vladimira Lazića ispred firme Guardian, te interesantno predavanje  "Energetski efikasno i održivo građenje" - prof.dr. Milenka Stankovića, dekana Arhitektonsko-Građevinskog fakulteta u Banja Luci.

Za drugi dan seminara teme su više bile posvećene profesionalcima iz same branše proizvođača prozora i odnosile su se na "Certificiranje i Normative" u prozorskoj tehnici, "Stručnu ugradnju prozora i vrata - tzv. RAL montaža" i ponovljenu "Ulogu stakla u energetskom prozoru".
Posebno raduje odziv studenata arhitekture iz Sarajeva i Banja Luke, njihovih asistenata, kao i interes za prikazano koji su pokazali učenici iz Građevinske i Mašinske škole u Tuzli.
Na kraju, profine BH je svojim sajmom pokazao jedan novi pristup prezentaciji u BiH, isti onaj koji se može vidjeti i na vodećim europskim sajmovima, koji organizaciono i brojem daleko premašuju okvire BiH  - svježi mix edukacije i prezentacije  - on site.