Home > Press/Novosti > KBE LOCKSTAR - sigurnosna ručka pro-K dobitnik nagrade u kategoriji kućnih instalacija i tehnologija: "Lockstar sigurnosni prozorski sistem", prozor sa integrisanom sigurnosnom ručkom Lockstar.

Prozor s integriranom Lockstar sigurnosnom ručkom, za profine GmbH osvojio je nagradu Pro-K 2017 u kategoriji domaćih instalacija i tehnologije.

"Lockstar sigurnosni prozorski sistem",što je pun naslov podneska, uvjerio je ovogodišnji žiri, svojim različitim prednostima u pogledu inovacije, dizajna i funkcionalnosti. Lockstar je jednostavno rješenje za sigurnost prozora i balkonskih vrata. Kombinuje prednosti ručke kao mehaničkog uređaja za zaključavanje sa funkcijom alarma.

Kada je uređaj za zaključavanje na mjestu, inovativni Lockstar sistem senzora prati bilo kakvo mehaničko djelovanje u odnosu na prozor, staklo i okov. Ovime su suvišni posebni senzori za lom stakla. Integrirani LED prikazuje funkcije diskretno ali jasno. Uređaj također radi i kada je prozor otvoren na kip - još jedna jedinstvena karakteristika proizvoda. Univerzalni dizajn dozvoljava laku nadogradnju na skoro svim obrtno otklopnim prozorima. Osnovna verzija ručke se dodatno može nadograditi, na primjer sa senorima za temperaturu i vlagu ili da komunicira sa drugim kućnim instalacijama putem Bluetooth veze.

Ukupno 19 inovativnih proizvoda od sintetičkih materijala u 10 kategorija je dobilo nagrade od stručnog žirija. Zvanična ceremonija dodjele nagrada će se odvijati na "pro-K nagradnoj noći ", 12. januara 2017. godine u Frankfurtu na Majni. "Veoma smo ponosni što smo osvojili Pro-K nagrade za tri naša proizvoda u roku od dvije godine. Izuzetno sam zadovoljan što je naš rad na razvoju tržišno orijentiranih proizvoda nagrađen nagradom ", rekao je dr Peter Mrosik, vlasnik i direktor profine-a.


KBE LOCKSTAR ručku potražite kod naših ovlaštenih partnera > LINK "Kako kupiti naš prozor"